Topic

Microsoft Education 2 years 1 month ago #28


  • STEM Forum Newbie
  • STEM Forum Newbie

  • Posts: 4
  • Thank you received:

  • Gender: Unknown
  • Birthdate: Unknown
  • Ada tak yang kat sini yang pernah guna Microsoft punya education tools?

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    Microsoft Education 2 years 1 month ago #36


  • STEM Forum Newbie
  • STEM Forum Newbie

  • Posts: 13
  • Thank you received: 4

  • Gender: Unknown
  • Birthdate: Unknown
  • @RoboticsClub92, yang mana tu? Yang One Note ke?

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    Microsoft Education 2 years 1 month ago #37


  • STEM Forum Administrator
  • STEM Forum Administrator

  • Posts: 4
  • Thank you received:

  • Gender: Unknown
  • Birthdate: Unknown
  • Microsoft OneNote salah satu Education Tools microsfoft jugak (www.microsoft.com/en-us/education/products/onenote)

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    Last edit: Post by AffarhPink.

    Microsoft Education 2 years 1 month ago #38


  • STEM Forum Newbie
  • STEM Forum Newbie

  • Posts: 13
  • Thank you received: 4

  • Gender: Unknown
  • Birthdate: Unknown
  • Microsoft One Note ni mmg sesuai utk sekolah2 yang ad akses internet yg okay..dia macam tukar buku nota kita jadi version digital.

    So, pelajar2 pun tak perlu banyak2 buku nota pun. Kalau guru nk cek nota yang diambil oleh pelajar, boleh je guna link note pelajar tu utk cek.

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    Microsoft Education 2 years 1 month ago #44


  • STEM Forum Newbie
  • STEM Forum Newbie

  • Posts: 13
  • Thank you received: 4

  • Gender: Unknown
  • Birthdate: Unknown
  • Untuk lihat contoh penggunaan One Note dalam Pembelajaran STEM, saya rasa website Mircrosoft ini boleh dirujuk:
    www.microsoft.com/en-us/education/educat...orkshop/default.aspx

    Dalam website section ni, dia ada terangkan beberapa lesson yang menggunakan Microsoft OneNote utk belajar Coding, Arduino dan sebagainya.

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    • Page:
    • 1
    Time to create page: 0.232 seconds